Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: Per_A skrivet 06 sep-18 kl 10:33
-
Jag skulle vilja testa göra saft av odon som växer mycket nu, väldigt fin blå färg har dem med, men antar att de blir lika mörka i saften som blåbär. Finns här någon med erfarenhet av safta med odon eller kanske en blandning av odon, lingon och blåbär?
Kanske det gäller samma grundrecept som med blåbärssaft?
-
Odon har en fadd tråkig smak så vill du använda dem blanda med andra bär. Jag har gjort sylt på bären och den är ätbar men inte mer
-
Så en saft på blåbär, lingon och öron tillsammans kan vara något? Även om blåbären kommer i minoritet. Det här skall undersökas! Tack för svar!
-
För många år sedan kokade jag saft på odon. Den var drickbar, men den höll sig bara en kort tid.
Däremot kokade jag i flera år sylt på lingon, odon och blåbär. Syltens smak var helt okej, tyckte jag.