Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Malin Andersson skrivet 31 aug-18 kl 19:27

Titel: kaffe ost och messmör
Skrivet av: Malin Andersson skrivet 31 aug-18 kl 19:27
Hej
Jag har gjort kaffeosten idag och den blev lyckad så det kommer jag göra fler gånger  :)
Nu undrar jag om man kan smaksätta den på något sätt och hur gör man ?

Jag gjorde messmör på vesslan det blev inte så mycket smak så jag kunde nog kokat ner den lite mer. Men den blev grynig vad berör det på och kan man sila bort det ?
Men vad gjorde jag för fel ?
Titel: SV: kaffe ost och messmör
Skrivet av: Karlsdotter skrivet 31 aug-18 kl 22:42
Kaffeosten ska läggas i kaffet så då behövs inte så mycket extra smak .

Messmöret får inte utsättas för drag och kastrullen får inte rubbas under den tiden som det stelnar då blir det grynigt . Även känsligt för snabba temperatur skiftningar . Ungar som leker häftigt eller andra djur eller slammer i dörrar . Man gör helst messmör så det blir färdigt sent på kvällen och får stå och lugna sig över natten då det förhoppningsvis inte rör sig så mycket .
Rör man ner lite grädde på slutet av koktiden så kan även det hjälpa
Titel: SV: kaffe ost och messmör
Skrivet av: Malin Andersson skrivet 01 sep-18 kl 05:17
Tack snälla för svar det stod att man kunde äta kaffeosten med sylt till kaffet och det gjorde vi men den smakade inte så mycket.

Då får jag prova igen med messmöret visste inte att den var så känslig.
Titel: SV: kaffe ost och messmör
Skrivet av: skräptanten skrivet 01 sep-18 kl 09:31
Ursäkta en okunnig sörlänning, men det är väl brynost som ska ätas med sylt till t ex kaffe? Gott är det i vilket fall som, även om det är ett ytterst sörländskt fenomen  ;) .
Titel: SV: kaffe ost och messmör
Skrivet av: Malin Andersson skrivet 01 sep-18 kl 10:01
Jag läste i ett recept att man antingen kunde lägg den i kaffet eller äta den med hjortronsylt

Vad är brynost ?