Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: liljasson skrivet 20 aug-18 kl 21:52
-
Vad skulle kunna vara skadligt med att äta uppkokad mylta, frysförvarad sedan ngt år innan Tjernobyl, dvs ca 33 år gamla? (Tiden går ju fort när man har roligt eller hur det var)
-
Har inte så stor koll på om det skulle kunna bli nått farlig eller inte, men de torde ju kunna ha blivit frystorkat vid det här laget, så kanske inte så gott. Men är nog bara å prova.
-
Har myltan legat i en bra frys med jämn temperatur (t ex frysbox som alltid har varit välfylld) så är det nog inga problem.
Det är större risk att den har blivit frystorkad om den har legat i en frys där termostaten ger stora temperatursvängningar (t ex mindre frysskåp eller kombinerad kyl/frys).
Och så får man förstås vara misstänksam om den kan ha tinat en eller flera gånger under årens lopp, t ex vid strömavbrott.
-
Smakar ok, förutom att jag brände fast i botten när jag kokade upp det. Härdsmälta liksom, förr el senare. Men visst har frysar pajat då o då, men om faran skulle vara att det ruttnar, så borde det väl kännas på smaken?
-
Men visst har frysar pajat då o då, men om faran skulle vara att det ruttnar, så borde det väl kännas på smaken?
Ja det borde det.