Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: babette skrivet 01 aug-18 kl 13:05
-
Kan man rosta squashkärnor? Och kärnor från matpumpa? Hur gör man?
Tänker också på att kunna ha dem i bröd istället för att köpa dyra pumpakärnor..
-
Det finns en pumpa som heter Nakenfröpumpa, skulle förmoda att en slipper hela problemet med att skala fröna då. Vet du hur man skalar på ett effektivt sätt, annars?
-
Aha, bättre att odla nakenpumpa nästa år då! :)
-
Jag brukar rosta kärnorna/fröna på all pumpa jag köper eller odlar. Har aldrig skalat dem före och tycker inte det gjort någon större skillnad. Jag brukar skölja rent dem och låta dem ligga i blöt c:a 1 timme. Sedan häller jag av vattnet och för över dem till en förvärmd, torr gjutjärnspanna. Drar ner värmen på minimum, saltar pumpafröma och rostar under omrörning c:a 15 minuter (eller tills de börjar "poppa"). Brukar inte förvara dem speciellt länge (de är oftast uppätna inom 2-3 timmar).