Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: annkin skrivet 23 jul-18 kl 23:39

Titel: Frysa bönskidor
Skrivet av: annkin skrivet 23 jul-18 kl 23:39
Får en del vaxbönor över i år. Kan man frysa dem direkt? Om man ska förhålla först hur gör man gör att de inte ska bli överkokt när man tar fram och värmer upp dem?

Postat med Alternativ.nu´s app (http://Alternativ.nu´s app)

Titel: SV: Frysa bönskidor
Skrivet av: christelle skrivet 24 jul-18 kl 09:27
Jag brukar förvälla dem en-två minuter i kokande saltat vatten och fryser in dem i plastburkar typ stora creme fraicheburkar (som är lagom portionsstorlek). Jag fryser bönorna i koklagen och delar dem om de är långa.
När de ska tillagas används även spadet. Ska en inte använda spadet i bönrätten så får bönorna rinna av i ett durkslag.
Titel: SV: Frysa bönskidor
Skrivet av: EvaS2 skrivet 24 jul-18 kl 10:31
Har haft lila brytbönor som jag plockat, sköljt och fryst in i fryspåsar utan förvällning. Har varit helt OK att förvälla vid användning, har varit spänstiga och fina även tredje året efter skörd. Lätta att bryta i mindre bitar när de är frysta och jag tar lätt bara så mycket jag behöver som krydda till maten.

Postat med Alternativ.nu´s app (http://Alternativ.nu´s app)