Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Lagnehamn Tollheim skrivet 02 jul-18 kl 18:42

Titel: Vildsvin
Skrivet av: Lagnehamn Tollheim skrivet 02 jul-18 kl 18:42
Ska jag hänga Vildsvin?
Hur länge?

Helgrilla Detsamma?
Vad ska jag tänka på och ska jag rimma den?
Hur rimmar jag den?
Titel: SV: Vildsvin
Skrivet av: grimbart skrivet 02 jul-18 kl 18:46
jag har kört 40dygnsgrader på gris också och det funkar bra.. mört och fint
Titel: SV: Vildsvin
Skrivet av: simon.arvestrand skrivet 02 jul-18 kl 19:16
Har dålig koll på dygnsgrader och kanske 12grader drygt. En gris på kanske 50kg som skjuts på lördagen brukar styckas på onsdag ca

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Titel: SV: Vildsvin
Skrivet av: Lagnehamn Tollheim skrivet 02 jul-18 kl 21:40
Men rimmar ni grisen efter dygnsgraderna?
Titel: SV: Vildsvin
Skrivet av: Landet skrivet 02 jul-18 kl 22:36
Men rimmar ni grisen efter dygnsgraderna?
Ja. Mörningen görs normalt för att få ut likstelhet och börja bryta ner köttet. Rimning för att få köttet i önskad sälta. De som provat bäckenhängning brukar förespråka det. Det finns många böcker på ämnet så köp eller låna är mitt tips.

Skickat från min AGM X1 via Tapatalk