Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Kabo skrivet 15 maj-18 kl 15:19
-
Vad har ni för erfarenhet av att konservera maträtten "bruna bönor"?
Jag gör vita bönor i tomatsås genom att lägga blötlagda, okokta bönor i burken, tömma på tomatsåsen och kokar och konserverar i ett.
Skulle väldigt gärna vilja göra samma med bruna bönor men vet inte om det funkar.
Tyvärr gjorde den tvingande skolmaten att jag inte kan vara i samma rum som ett kok bruna bönor så att konservera färdigkokta går bort.
-
Vet inte men det borde gå. Möjligtvis behöver dom skalas efter blötläggningen.
-
skala?
Måste vara nåt jag missat helt.
Har aldrig skalat en böna eller ärta i hela mitt liv.
Brukar man göra det?
-
Jag har haft både torkad bondböna och spritböna som har behövts skalas för det tar så lång tid att få skalen kokta.