Alternativ.nu

Djur => Höns => Övrigt om höns => Ämnet startat av: afrika skrivet 12 maj-18 kl 08:09

Titel: Lös äggvita?
Skrivet av: afrika skrivet 12 maj-18 kl 08:09
Jag undrar varför våra hönsägg får en lös och geggig vita, trots att de är kokta längre och gulan hård och vackert gul?
Blir inte särskilt gott och barnen vill inte äta...
Är det fodret? Stress? Hönsens ålder? Eller ngt annat?
Titel: SV: Lös äggvita?
Skrivet av: Själv är bäste dräng skrivet 12 maj-18 kl 13:57
Eller en sjukdom orsakad av hyenaskit ;)


Det kan vara mycket som påverkar och jag är ingen expert på ägg, men när en höna är sjuk kan det ge utslag på ägget. Lägger alla hönor ägg som ser ut så? Har det hänt nyligen eller har det varit så länge? Vad säger grannarna som har höns?
Titel: SV: Lös äggvita?
Skrivet av: sofsky skrivet 16 jun-18 kl 22:33
Äggen är förmodligen för färska. Låt dem ligga några dagar innan ni kokar dem.

Postat med Alternativ.nu´s app (http://Alternativ.nu´s app)

Titel: SV: Lös äggvita?
Skrivet av: afrika skrivet 18 sep-18 kl 20:04
Eller en sjukdom orsakad av hyenaskit ;)


Det kan vara mycket som påverkar och jag är ingen expert på ägg, men när en höna är sjuk kan det ge utslag på ägget. Lägger alla hönor ägg som ser ut så? Har det hänt nyligen eller har det varit så länge? Vad säger grannarna som har höns?

Haha! Vi gav dem aldrig hyenbajs! Krossat/kokat äggskal har funkat jättebra!

Blivit bättre nu! Även om det fortfarande sker ibland.
Titel: SV: Lös äggvita?
Skrivet av: afrika skrivet 18 sep-18 kl 20:05
Äggen är förmodligen för färska. Låt dem ligga några dagar innan ni kokar dem.

Postat med Alternativ.nu´s app ([url]http://Alternativ.nu[/url]´s app)


Tror du!? Ska testa! Tack!
Titel: SV: Lös äggvita?
Skrivet av: simon.arvestrand skrivet 18 sep-18 kl 21:18
kokade det verkligen ? gulan hårdnar vid lägre temp än vitan.
om inte jag minns fel så får man den perfekta krämiga gulan vid 68grader eller något liknande men vitan kräver 2 min kokning efter att gulan fått sin perfekta krämighet
Titel: SV: Lös äggvita?
Skrivet av: Znibban skrivet 19 sep-18 kl 08:10
Äggen är förmodligen för färska. Låt dem ligga några dagar innan ni kokar dem.

Postat med Alternativ.nu´s app ([url]http://Alternativ.nu[/url]´s app)


Våra ägg har aldrig varit så, även om en tar dagslagda ägg. Problemet med för färska ägg är att de inte går att skala, det blir bara små,små, små skalbitar och tar en evighet att skala. Äggvitan stelnar som den ska, så det är nog någon annan anledning.