Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Sia skrivet 12 maj-07 kl 20:14
-
Jag har tydligen handlat utan att tänka när jag har varit på affären, mitt skafferi håller formligen på att svämma över av påsar med Vetekli, så nu behöver jag förslag på recept!
Jag vill inte ha surdegsbröd eller recept med fil, yoghurt eller kesella för det har jag oftast inte hemma, men andra förslag är välkommna.
I mitt skafferi finns även Grahamsmjöl, vetemjöl (såklart!), rågkross, havrekross.
Hjälp mig, jag är så dålig på att inprovisera :P
-
En del vetekli kan du i alla fall använda som ströbröd. Och när du bakar kan väl en deciliter kli i brödet inte vara fel.
-
En del vetekli kan du i alla fall använda som ströbröd. Och när du bakar kan väl en deciliter kli i brödet inte vara fel.
Tack för tipset, men nu bakar jag ju mest i silikon-form så det blir inte mycket av den varan, men rabarberpaj-säsongen är på intågande så då blir det nog bra med "vetekli-ströbröd"! 8)
-
Dessa bullar är jättegoda ;D men det går inte åt några jättemängder med kli ??? men man kan ju baka många gånger förståss :P
Veteklibullar
6 dl mjölk 1 dl vetekli
1½ tsk salt 2 tsk socker
25 g margarin 50 g jäst
1,1-1,2 dl vetemjöl
Koka upp kli och mjölk. Blanda med salt, socker och margarin. Låt svalna till 37 grader. Smula ner jästen och blanda allt med mjölet. Låt jäsa 30 minuter. Gör bullar, klipp ett kryss i varje. Jäs 30 minuter. (Pensla med ljummen mjölk och strö över vetekli. Brukar jag hoppa över många gånger och det blir bra ändå) Grädda i 250 grader ca 10 minuter.
Lycka till.
-
Berätta litet om cilikonformar
Är de bra,behöver man inte smörja alls ???
-
Berätta litet om cilikonformar
Är de bra,behöver man inte smörja alls ???
Läs här: http://www.alternativ.nu/yabbv2/index.php?board=8;action=display;threadid=14599;start=msg85263#msg85263