Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: ojkooj skrivet 26 dec-17 kl 11:26

Titel: Späck.
Skrivet av: ojkooj skrivet 26 dec-17 kl 11:26
Gjorde Rilllons. När de var uppätna fanns späcket kvar i burken. Någon som har en idé om vad vi kan göra med det? Typ 5 dl.

Det är alltså tillagat 1 gång. Hårt som smör i rumstemp och vitt till utseendet. Luktar fläsk och vitt vin.



Postat med Alternativ.nu´s app (http://Alternativ.nu´s app)

Titel: SV: Späck.
Skrivet av: Skogsvilde skrivet 26 dec-17 kl 12:52
Bredbart? Ha det på mackorna.
Använd när du steker.
Titel: SV: Späck.
Skrivet av: TW skrivet 26 dec-17 kl 14:38
Förr bredde folk ofta ister på brödet till vardags för att spara på det dyra smöret. Fattigfolk hade knappast någonsin något smör på brödet.

På Färöarna äter de rått valspäck med torrfisk och potatis så det inte skall bli så torrt.... men nu håller grindvalarna på att bli så förgiftade av miljögifter att späcket inte längre är hälsosamt.