Alternativ.nu

Allmänt => Boktips => Ämnet startat av: televinken skrivet 08 maj-07 kl 23:20

Titel: handbok för den kräsne konumenten
Skrivet av: televinken skrivet 08 maj-07 kl 23:20
Om man vill veta vilka läskigheter i form av kemikalier och tillsatser man kan få i sig genom maten, så ska man läsa den här boken.  :P
Jag har den i köket och varje gång jag köpt något nytt kollar jag om ingredienserna finns listade. Gör de det köper jag inte det mer.
Betäll genom www.utbildningscenter.se
Titel: Re:handbok för den kräsne konumenten
Skrivet av: soldans skrivet 15 maj-07 kl 12:16
Tack för tipset, nu har jag beställt boken och håller tummarna för att jag får mer kött på benen  :)

En annan bra bok är "Äta på nytt sätt med matlaget MUDI-MUMS" (MUDI= Mat utan Djurindustrier, MUMS= Mat utan Mutlinationella storföretag) en bok med recpet som följer årstiderna och nyttjar det bästa för varje säsong. Den berättar även om groddning, niomhusodling, konserveringsmetoder och annat matnyttigt. Dock är den från 1980, så det blir nog till att låna den på biblioteket eller leta i antikvariat.