Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: hermi skrivet 08 maj-07 kl 15:03
-
söcker efter glutenfri brödbackning det fins säkert många med gluten problem ???
-
Säg bara till vad du letar efter så kan du få recept av mig! Jag har massor recept på glutenfritt! Vi är två i min familj med Celiaki. Bakar mycket själv och har ändrat vanliga recept till glutenfria, jag vet vad som går och inte.
-
Åh! Jag vill gärna ha recept! *räcker upp handen*
-
De åren som mina två töser vart konstaterat glutenintolleranta har jag lärt mig att som grund regler
- all deg bör vara lösare än vad de hade varit om du använt vanligt mjöl.
- det går ofta att byta rakt över om man ska göra matbröd eller sockerkaka men inte småkakor.
-ha gärna i något som gör brödet saftigare om det så bara är lite pofibrer eller riven morot eller rivet äpple.
-ägg i degen gör den också mindre torr.
-frys in så fort du bara kan och plocka fram efter behov.
-
Åh! Jag vill gärna ha recept! *räcker upp handen*
Du har pm!