Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: aino skrivet 07 maj-07 kl 20:54
-
Fick en tryckokare i julklapp och börjar använda mig att använda den mer och mer (men fortfarande mest potatis..)
Sambon och jag är oense om man får eller inte får salta i tryckokaren - någon som vet?
Sen undrar jag om det går att koka råris i tryckokaren?
Tryckokaren är italiensk likaså instruktionen och den lilla medföljande kokboken. Italienska är inte min starka sida! :-\
Andra tryckokartips?
/aino
-
Visst får du salta i en tryckkokare, men du behöver bara lite salt.
1 del Råris och 1 del vatten, lite salt.
Låt tryckkokaren stå på spisplattan till andra ringen har börjat visa sig.
Ta kokaren från spisen.
När ångan är fullständigt bort (ingen övertryck kvar),
är risen klart.
Andra tips har jag tyvärr inte, det är länge sen jag använde min maskin.
Om du kan tyska hittar du på google med kombinationen "Rezept Schnellkochtopf" massvis med recept ;)
På svenska däremot ser det inte alls bra ut.
-
http://www.dk-kogebogen.dk/teknik/stegetider-trykkoger.php (http://www.dk-kogebogen.dk/teknik/stegetider-trykkoger.php)
Om du googlar på trykkoger (ev + opskrifter/ mad) får du upp danska sidor. Eller trykkoker (ev. + oppskrifter/mat) på norska.
-
Mera tips: http://www.astray.com/recipes/?search=pressure+cooker (http://www.astray.com/recipes/?search=pressure+cooker)
-
putt