Alternativ.nu
Odling => Frukt & bär => Ämnet startat av: RM skrivet 19 jul-17 kl 15:08
-
Vad behövs för tillstånd för att sälja det som man själv gjort i köket, saft, sylt, marmelader, mm
Tänker på marknader och ev i en bod på gården (när vi hittat en) och vad gäller för ägg?
-
Du kan behöva registrera tillfällig livsmedelsverksamhet, d v s bara tala om att du skall tillverka lågrisklivsmedel (sylt, saft, marmelad, bröd) hemma i ditt kök, din kommun bör ha en blankett, ingen inspektion krävs.
Ägg får man sälja omärkta direkt till konsument, men du måste ha ett godkänt äggpackeri (inte alls komplicerat!) och stämpla äggen om du skall sälja till detaljhandeln
https://www.livsmedelsverket.se/produktion-handel--kontroll/produktion-av-livsmedel/primarproduktion/forsaljning-av-honsagg (https://www.livsmedelsverket.se/produktion-handel--kontroll/produktion-av-livsmedel/primarproduktion/forsaljning-av-honsagg)
-
Man måste vara registrerad i fjäderfäregistret och ha fått ett platsnummer.