Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Karlsdotter skrivet 12 mar-17 kl 10:26
-
Hittar inga recept på gås som inte är stekt eller rimmat. Vill kunna äta gås även i vardagen och inte bara till Mårten.
Hur tillagar ni era gäss med variation?
-
Confiterad i sitt eget fett är väl det mest uppenbara
-
Nu ville jag inte ha det som kommer upp på internet när man ställer frågan om gåsrecept. Jag vill ha nya roliga recept med gås.
Och jag vill ha receptet inte bara en parantes om att det här finns.
-
Jag har tänket "kött som kött".
Det går att göra färs av allt kött tillexempel. Varför inte köttbullar , frikadeller, köttfärslimpa mm mm? Det funkar iaf i mitt kök.
Pasta såser på gås är oxå gott. Grytor. Gratänger mm mm.
-
Jag har i varje fall gjort gåsköttbullar på gåslår enligt ett recept som jag hittade någonstans. Det var dock rätt tidsödande att pilla bort senorna för att undvika att de fastnar i köttkvarnen.