Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Annicae skrivet 28 apr-07 kl 10:51

Titel: Sojamjölkmaskin
Skrivet av: Annicae skrivet 28 apr-07 kl 10:51
Jag har köpt en sojamjölkmaskin.gjort min första liter.Smakar underbart jämfört med köpesojamjölk.Undrar om någon vet vad jag kan göra med sojabönorna som blir kvar i filtret,en vit finfördelad massa.Ekologiska.
Titel: Re:Sojamjölkmaskin
Skrivet av: Gruff skrivet 28 apr-07 kl 14:38
Släng lite i nästa brödbak. Eller stek gul lök långsamt tills det är gyllenbrunt och mixa ihop med bönresterna till egen Tartex pastej. Göra bönbiffar?
Titel: Re:Sojamjölkmaskin
Skrivet av: Månvind skrivet 28 apr-07 kl 19:28
Hej! Hur funkar en sån maskin egentligen och vart får man tag i den?

Jag brukar annars göra egen sojamjölk ifrån sojamjöl som jag kokar med vatten och sen tillsätter lite socker i.  (recept finns på sojamjölspåsen)

Hälsn.
Mia

Titel: Re:Sojamjölkmaskin
Skrivet av: Annicae skrivet 29 apr-07 kl 16:52
80 gr blötlagda sojabönor blir till 1,3 l sojamjök.Maskinen är elektrisk och tar bara 15 min att bli färdig.Jag hittade företaget som säljer den på denna sida.Den finns på sidan 4 ,det står även sojamjölk där.Jag kan även göra rismjölk,mandelmjölk mm.Köpte även ekologiska sojabönor på den tyska hemsidan.
Titel: Re:Sojamjölkmaskin
Skrivet av: alternaiv skrivet 07 maj-07 kl 20:23
Förlåt en dum fråga: Var hittar man annonsen?
Kan du säga vilken bokstav företaget börjar på? ;)
Titel: Re:Sojamjölkmaskin
Skrivet av: Annicae skrivet 08 maj-07 kl 09:16
PERFEKTE GESUNDHEIT SHOP. Jag har nu beställt både AGAR-AGAR och NIGARI,plus en årsförbrukning sojabonor,eko.
Titel: Re:Sojamjölkmaskin
Skrivet av: alternaiv skrivet 08 maj-07 kl 10:37
Tack har hittat :)
Titel: SV: Sojamjölkmaskin
Skrivet av: memma skrivet 26 apr-08 kl 02:03
Jag har oxå köpt en sojamjölkmaskin, har gjort rismjölk som jag tyckte blev för tjock i konsistense och smakade vattnigt :(. Provade att göra havremjölk på havregryn, både med och utan värme... ingen höjdare, trots mycket havregryn smakade det vattnigt och mjölken blev "konstig". Havremjölken blev bara lite tjock men klibbade ihop, när man skulle hälla satt det kvar en tråd till behållaren likt smält ost och konsistensen i munnen var som jag föreställer mig snor :( :(.
Nån som vet vad som och hur det ska göras?
Jag tycker inte att sojamjölken i affären är någon höjdare, den här kanskesmakar bättre? ska försöka göra tofu och smaka på sojamjölk på måndag :).