Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Dolvis skrivet 09 okt-16 kl 12:20

Titel: Ok att lägga kött direkt från frysen i saltlag?
Skrivet av: Dolvis skrivet 09 okt-16 kl 12:20
Tidigare när vi rökt kött har vi alltid följt ett recept där man gnider in det i salt/sockerblandning först och har det i kylen i en plastpåse i två dygn med vändning morgon o kväll. Därefter läggs i saltlag ett par v beroende på vikt. Nu har vi en hel bagge typ i frysen som vi tänkte salta in. Kan man bara ta köttet direkt från frysen och lägga ner i lagen? Här i handboken står inget om att gnida in köttet först så det borde ju funka. Men måste man tina det innan?
Titel: Ok att lägga kött direkt från frysen i saltlag?
Skrivet av: Davvi skrivet 09 okt-16 kl 12:29
Javisst, den tinar ju i lagen och vitsen med att gnida in det först vet jag inte riktigt? Köttet saltas ju i lagen hursomhelst men om det inte finns något som hindrar er från att tina det först så är det ju ingen nackdel.
Titel: SV: Ok att lägga kött direkt från frysen i saltlag?
Skrivet av: Dolvis skrivet 10 okt-16 kl 22:42
Toppen då kör jag på det.
Man vet aldrig om man missatnån aspekt liksom.