Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: inger rudberg skrivet 22 aug-16 kl 13:03

Titel: Förvara mat utan ättika vinäger
Skrivet av: inger rudberg skrivet 22 aug-16 kl 13:03
Hej. Jag söker alternativa metoder för ta vara på mat. Jag tål inte ättika, vinäger och liknande.
Syra grönsaker håller inte så länge. Har inte plats i kylen.
Det jag vill göra är tomat röror, gurka, squash, rödbetor, mm.
Vi har 3 stora frysar men har även eget kött och fågel så det blir fullt i dem ändå.
Även äpplen, plommon, bär, svamp mm hamnar i frysarna.

Så nu hoppas jag på förslag och tackar så innerligt redan nu.
Titel: SV: Förvara mat utan ättika vinäger
Skrivet av: ARFA skrivet 22 aug-16 kl 13:29
Torka!

Mvh från ARFA

Titel: SV: Förvara mat utan ättika vinäger
Skrivet av: torbjorn skrivet 22 aug-16 kl 14:54
Är det bara ättiksyra du inte tål, eller är det lika illa med andra organiska syror (mjölksyra, citronsyra, äppelsyra, myrsyra osv) ?
Titel: SV: Förvara mat utan ättika vinäger
Skrivet av: Vitis skrivet 22 aug-16 kl 16:43
Har du kollat artikeln/tråden om konservering genom inkokning.

http://www.alternativ.nu/index.php?topic=13736.0 (http://www.alternativ.nu/index.php?topic=13736.0)

Rekomenderas.

Annars kan jag hålla med ARFA, torkning funkar till många saker. Både frukt, svamp och vissa grönsaker.
Titel: SV: Förvara mat utan ättika vinäger
Skrivet av: Villamundo skrivet 22 aug-16 kl 20:25
Efter en del research om inkokning här på forumet och andra ställen valde jag att frakta hem en "All american Pressure canner cooker 921" från USA. Jag vet ej vad det kostar i tull etc, jag hadde en kompis från USA som tog med den i baggaget :)