Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: hemmamamman skrivet 22 aug-04 kl 15:53
-
:)
Jag vill gärna göra egna russin. Men jag har ett begränsat utbud av frukter och bär, så jag undrar vad som är bäst att använda. Det jag har till gång till är rönnbär, äpplen, krusbär, vinbär, nypon och blåbär.
Torkar man dom bara i ugnen, eller hur gör man bäst egna russin?
-
torkade blåbär är mums!
De gånger jag har gjort har jag lagt ut dem på ett nät och luft/soltorkat.
Enklare kan det inte bli.
Rönnbär, de är ju ganska sura, men blir lite bättre om man ger dem en avkylning i frysen över natten..undrar om de blir ok att torka sedan?
Kanske ska man sockra dem litegrann innan man lägger dem på tork?
berätta hur du gjorde och hur det blev om du .testar rönnbär...äh förresten ska jag testa själv, för det verkar bli ett bra
rönnbärs-år :)
-
Rönnbär, de är ju ganska sura, men blir lite bättre om man ger dem en avkylning i frysen över natten..undrar om de blir ok att torka sedan?
Kanske ska man sockra dem litegrann innan man lägger dem på tork?
Att först frysa dem snabbt för att sedan torka direkt är superbra. Äter man sedan ett om dagen får man massa bra vitaminer under vinterhalvåret.
-
Det går att torka vinbär och de får lite "russinkonsistens". Har inte provat själv men läste det i en bok; " rätt och slätt ur naturen" tror jag det var.