Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: ensamhet skrivet 01 aug-16 kl 10:25

Titel: Nilsjohan tryckkokaren Lisa
Skrivet av: ensamhet skrivet 01 aug-16 kl 10:25
Någon som vet om den funkar bra?
Är den lämplig att använda i en husbil. för att korta ner tiden för matlagning?

Har hört att det finns ett galler som tillbehör, vad har man det till?
Någon som har ett galler över?
Titel: SV: Nilsjohan tryckkokaren Lisa
Skrivet av: kurt skrivet 01 aug-16 kl 10:39
"Gallret är lämpligt att använda vid kokning och bräsering av av helt kött och fågel"

http://www.hammar.se/mat/wp-content/uploads/2010/09/Lisa.pdf (http://www.hammar.se/mat/wp-content/uploads/2010/09/Lisa.pdf)
Titel: SV: Nilsjohan tryckkokaren Lisa
Skrivet av: ensamhet skrivet 01 aug-16 kl 10:41
"Gallret är lämpligt att använda vid kokning och bräsering av av helt kött och fågel"

[url]http://www.hammar.se/mat/wp-content/uploads/2010/09/Lisa.pdf[/url] ([url]http://www.hammar.se/mat/wp-content/uploads/2010/09/Lisa.pdf[/url])


Antar man lägger det i botten, för att det inte ska fastna?
Titel: SV: Nilsjohan tryckkokaren Lisa
Skrivet av: torbjorn skrivet 01 aug-16 kl 12:55
Precis. De gamla Flex-Seal-tryckkokarna från 60-70-talet har en perforerad plåt som ska ligga lös i botten, såvitt jag har förstått så är meningen att den alltid ska ligga där för att minska risken att något bränner fast.