Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: jagguima skrivet 09 jun-16 kl 19:27
-
Jag ska ge mig på att salta makrill som jag fiskar själv, för att sedan äta den salt och lägga in den till inlagd makrill.
Jag har tillgång till jordkällare. Jag har varit med och gjort det förut. Då gjorde vi så här: Först torrsaltade makrillen ett tag sen la vi den i en tunna med saltlake där den låg tills vi tog upp den.
Det jag inte vet är hur länge vi torrsaltade den och hur mycket salt det skall vara i saltlaken.
Är det någon som vet hur det går till och hur mycket salt det skall vara i saltlaken?
-
Rensa sillen och blodlaka den ett dygn i saltlake så att blodet drar ur sen kan du lägga dem i en ny lake. Görs med fördel på årets första sill som är fetare. Senare på året blir köttet magrare.
Godast blir det efter ett år när det börjats härskna lite 😀
Skickat från min E6653 via Tapatalk
-
10-15% salt
Skickat från min E6653 via Tapatalk