Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Gilbert skrivet 20 maj-16 kl 19:46

Titel: Fryst purjolök
Skrivet av: Gilbert skrivet 20 maj-16 kl 19:46
Jag frös in blötlagd skivad 5mm purjo. Det som är grönt blev lite hårt om man steker purjon.
Nu fräste jag på hög värme så att vattnet dunstade och stekte sedan i smör.
De vita ringarna gå att äta och smakar fortfarande purjo medan det gröna blir lite hårt.
Fryst purjo passar kanske bättre till grytor och soppor.
Men att äta egen purjo i Maj känns annars ok, det går inte utan att ha sparat även om den ser lite vattenskadad ut.
Titel: SV: Fryst purjolök
Skrivet av: Skogsvilde skrivet 21 maj-16 kl 00:32
Jag tänker mig att lätt förvälld och avrunnen skulle vara betydligt bättre.
Då "spränger" man juh de vätsekbärande cellerna.

Titel: SV: Fryst purjolök
Skrivet av: Gilbert skrivet 21 maj-16 kl 03:59
Man kanske skulle koka en buljong med lite baser typ purjo och frysa in för att sedan använda till soppor och grytor. För fryst gryta och soppa förstör inte purjon eller andra grönsaker.