Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Norrsken skrivet 05 maj-16 kl 12:54
-
Vet inte om det är en dum fråga. Hittar ingen info om liknande tillvägagångssätt. Men jag har torkat lite kaninkött som legat i saltlake, med gott resultat (förutom att det blev lite väl salt, men det är ju enkelt att justera till nästa gång). Nu funderar jag på att prova torka kött igen, men tycker att det vore kul att kanske krydda det lite samtidigt. Så min fråga är, går det? Och i så fall, hur gör man det bäst? Går det att tillsätta kryddorna i saltlaken? Eller ska man krydda köttet efter saltning? Tänker exempelvis rosmarin och svartpeppar till en bit lamm...
-
De gånger jag skivat kött och torkat så har jag blandat alla kryddor i saltlaken, peppar, chili, vitlök, mm
Funkat bra för mig, blir ju rena godiset med skivat torkat kött!
Får lust att åka å köpa en fransyska nu...torkat kött är godis.
/ Martin
-
De gånger jag skivat kött och torkat så har jag blandat alla kryddor i saltlaken, peppar, chili, vitlök, mm
Funkat bra för mig, blir ju rena godiset med skivat torkat kött!
Får lust att åka å köpa en fransyska nu...torkat kött är godis.
/ Martin
Tack! Då ska jag testa det! :)
-
Har ingen länk, men på forumet "utsidan" går det hitta massa info om att torka/krydda kött.
/ Martin