Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: ingelaopeter skrivet 15 mar-16 kl 09:43

Titel: Istället för gelatin i mat?
Skrivet av: ingelaopeter skrivet 15 mar-16 kl 09:43
Vad kan jag ha istället för gelatin i en räktårta?  Jag hittar alternativ om jag ska göra sånt med socker men inte till mat.
Titel: SV: Istället för gelatin i mat?
Skrivet av: alternaiv skrivet 15 mar-16 kl 09:57
 Agar-agar.
Titel: SV: Istället för gelatin i mat?
Skrivet av: ingelaopeter skrivet 15 mar-16 kl 10:05
Ok, tack. Jag har läst om agar-agar men ser bara recept till sötsaker.  Men då hoppas jag på detta  :)
Titel: SV: Istället för gelatin i mat?
Skrivet av: alternaiv skrivet 15 mar-16 kl 11:13
Ok, tack. Jag har läst om agar-agar men ser bara recept till sötsaker.  Men då hoppas jag på detta  :)
Ja det kan du ha till all slags matlagning.
Titel: SV: Istället för gelatin i mat?
Skrivet av: ingelaopeter skrivet 15 mar-16 kl 12:30
Perfekt!  Tack för hjälpen.
Titel: SV: Istället för gelatin i mat?
Skrivet av: LimJans skrivet 15 mar-16 kl 17:42
Tänk bara på att doseringen är helt olika beroende på om du har pulver eller flingor. Bara så du vet :)
Titel: SV: Istället för gelatin i mat?
Skrivet av: Nina W skrivet 15 mar-16 kl 20:14
Jag har köpt agar-agar på Helios i Oslo. Skulle tro att Helios i Sverige har det också.