Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Nettus skrivet 24 feb-16 kl 17:40
-
Kan man frysa in saltat fläsk, som varit fryst innan saltningen? Det är alltså inte tillräckligt salt för att vara konserverat.
-
Ja, det går bra. men man skall tänka på att fläsk inte har jättelång hållbarhet i frys och framförallt om man har lite för varmt i frysen. Många har typ -18 och gränsen för lagring som djupfryst är minst -25
-
Sedan är hållbarheten väldigt beroende av om syret kommer åt fettet eller inte. Vakuumförpacka i bra påsar så ökar du hållbarheten rejält.
-
Jag vakuumpackar fläsket. Håller minst 6 månader utan smakförsämring. Runt 8 månader brukar man kunna märka försämring. -20C.
Vakuummaskinen har förlängt hållbarheten på allt kött med faktor 2 utan smakpåverkan. Fick den som present, bästa någonsin.