Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Nettus skrivet 14 feb-16 kl 18:48
-
Jag ska salta in lägg och fläsk, men upptäckte att salpetern jag har gick ut för tre år sen. Kan det ha nån betydelse...?
-
Om den förvarats torrt och hyfsat luftfritt så kan jag inte se att det skulle kunna förändras nämnvärt. Salpeter (natriumnitrat i detta fallet antar jag) är en stabil kemisk förening och borde inte förändras över tid.
Jag kan inte garantera något, men jag själv skulle inte tveka att använda.
Mvh
Magnus
-
Tack för svar! Nä, jag tror inte heller att det ska vara några problem, egentligen.
-
Nu är fläsket färdigsaltat, jag tog upp det ur saltlaken igår. Min fråga nu är om jag kan frysa in köttet igen efter saltningen, eller måste jag tillaga det först?
-
Det går ju utmärkt att frysa saltat fläsk eller saltad skinka, så det är inga problem.
-
Hej!
Vad skulle den ut och göra?
Nej, allvarligt talat ; dessvärre har detta inte med matlagning att göra!
Använde mycket gammal salpeter vid tillverkning av svartkrut, och DÅ var det inget fel på den!
Hoppas det går bra!
Hälsning.
G S
-
Det går ju utmärkt att frysa saltat fläsk eller saltad skinka, så det är inga problem.
Även om den varit fryst rå innan?