Alternativ.nu

Djur => Får => Fårslakt & tillvaratagande => Ämnet startat av: Klaterbacken skrivet 08 feb-16 kl 19:37

Titel: Salta fårskinn?
Skrivet av: Klaterbacken skrivet 08 feb-16 kl 19:37
Hej,
Vi ska slakta två får inom kort och undrar om skinnen. Vi vill ta vara på dom för att bereda dom vid ett senare tillfälle. Kan de ligga saltade i flera månader? Det är i ett kallt utrymme de kommer ligga och fortfarande vinter - gör det något?
Titel: SV: Salta fårskinn?
Skrivet av: javill skrivet 09 feb-16 kl 12:01
Det går bra. Tänk på att salta i två omgångar. Alltså salta om efter ca två veckor efter första saltningen i samband med slakten. Kolla skinnen under tiden så att saltet täcker hela skinnen och inte har smält bort/runnit av.
Titel: SV: Salta fårskinn?
Skrivet av: bo_i_dala skrivet 28 maj-16 kl 17:11
Hej!

Och salta rikligt!!

MVH/ Bo