Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Lanthushållet skrivet 09 nov-15 kl 18:33

Titel: Koka benbuljong
Skrivet av: Lanthushållet skrivet 09 nov-15 kl 18:33
Benbuljong brukar ju oftast kokas på nöt-ben, men varför? Är det bättre smak eller mer välgörande?
Går det lika bra att koka på ben från gris eller får?
Titel: SV: Koka benbuljong
Skrivet av: Gilbert skrivet 09 nov-15 kl 18:43
Det fungerar med stora ben från vilken fyrbent som helst, älg, hjort, nöt, får, gris etc.

http://www.alternativ.nu/index.php?topic=178234.80 (http://www.alternativ.nu/index.php?topic=178234.80)
Titel: SV: Koka benbuljong
Skrivet av: Peter81 skrivet 11 nov-15 kl 15:26
Man kan koka på alla ben. Får lite olika smak och egenskaper.