Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Frukt och bär => Ämnet startat av: wounol_ang skrivet 14 okt-15 kl 06:43
-
Mitt äppelmos har fått någon konstig bismak. Det smakar lite som Lök eller som att jag skulle ha haft jalapeños i burken innan (vilket jag inte har haft). Vad kan detta bero på? mögel? Det ser ju ut som vanligt. nån bakterie? öppnade även en helt ny burk å den smakade likadant. vågar man äta av den?
-
Mystiskt, och du har inte hanterat lök och/eller jalapeños i samband med äppelhanteringen? Vilken sorts äpple har du använt?
-
Har burkarna använts till något annat innan de blev fyllda med äppelmos?
-
Jag vet inte om det hjälper i det här fallet men när moset har jäst fungerade det bra att koka om det. Hoppas det fungerar. Jag använder hemmagjort äppelmos i min matlagning altsom oftast. Nu senast var det ett par stora skedar i en grönsakssoppa, desförinnan var det i en grönsaksbiff.
-
Slank det ner en lök en trött morgon?
-
Vissa syror kan reagera med svaga metaller som till exempel aluminium, koppar, galvat/ förzinkat stål, järn. Rostfritt är det enda som gäller. Kan det vara en teori?
/J