Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Anna-lee skrivet 10 okt-15 kl 20:24
-
Har införskaffat en elektrisk separator av rysk modell, tyvärr följde det endast med en bruksanvisning på ryska så den hade jag ingen större glädje av. Har nu med hjälp av Youtube satt ihop den och provkört. Problemet är att grädden blir så tjock att den inte kommer ut ur maskinen, den fastnar mellan alla de här lagren som sitter inuti grejen som snurrar. Kan någon hjälpa mig att få ordning på detta? Är det någon inställning som ska justeras eller har det med hastigheten man släpper ner mjölken att göra? Tacksam för hjälp!
-
Prova med google-översättning av bruksanvisningen, eller försök hitta någon som kan ryska eller annat slaviskt språk och kan hjälpa till med översättning.
-
Hej!
Vi har en gammal, men väl fungerande separator som du kan få.
-
Det brukar sitta en liten skruv, gräddskruven. Den ska sitta på den yttersta delen av den där "klockan" som snurrar och separerar
-
Tack för era svar, och tack Hatte för erbjudandet, återkommer om jag inte får ordning på den jag köpt. Tror att jag vet vilken som är "gräddskruven", men hur ska den vara ställd? Blir grädden tjockare om den är långt inskruvad?
-
Min jersey hade hemska fet mjölk och när gräddskruven var inskruvad max så fick jag det där fenomenet att all grädde var kvar inne i separatorn och bara mjölken kom ut. Innan det fungerade fick jag skruva bort skruven helt och hållet, då fick jag fin grädde också.
Men det är bara för dig att testa, bara du vet hur fet mjölken är.
-
"Feittinnhaldet i fløyten kan regulerast med ein skrue på separatorkrona."
https://nn.wikipedia.org/wiki/Separator