Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Midvinter skrivet 24 sep-15 kl 20:14
-
Har precis provat för första gången att göra "kapris" av krassefrön genom att lägga in dom i vinäger och salt. Men det slog mig att kanske man kunde ta med kryddor i inläggningen också. Men vilka kryddor kan tänkas passa? Har aldrig ätit krassefrö så vet inte hur det smakar och har ingen aning om vad som skulle vara gott till.
Någon som har några ideer eller kanske rentutav redan provat?
-
Jag har inte prövat inläggning men har ett recept sparat:
http://hitchhikingtoheaven.com/2010/08/california-capers-pickled-nasturtium-pods.html (http://hitchhikingtoheaven.com/2010/08/california-capers-pickled-nasturtium-pods.html)
-
Och här är en video :)
https://www.youtube.com/watch?v=BLG6f1VP3nE (https://www.youtube.com/watch?v=BLG6f1VP3nE)
-
Så häftigt, jag har ju mycket krasse som fungerar som bifoder och lite blommor till sallad, mest för dekoration, det blir ju så vackert.
Nu ska jag genast ge mig ut och leta fröer till kapris!
Tack för tipset!
-
Nu har jag kollat runt lite. Lager, timjan och kryddnejlika får det bli. Ingen aning om hur det kommer smaka, spännande!