Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: christelle skrivet 24 sep-15 kl 11:56
-
Vill helst inte sätta igång en frys bara för bönornas skull så det hade varit nimmt att lägga dom i torken men funkar det bra, jag menar blir det bra sen när en ska använda dem?
-
Vi äter upp dem medan det är säsong fram till frosten. Man äter ju hela bönan med balja. Jag tror man tappar massor av smak om man gör något annat.
När vi kokat potatisen så lägger vi ner vaxbönorna någon minut bara i potatisvattnet. Då blir de som bäst.
-
Jag menar hela bönan inklusive allt. Här finns ingen möjlighet att äta upp alla bönor i höst. Jag odlar för hela årets behov och har alltid tidigare förvällt dem halva med skida och allt i kryddat vatten och sen frusit dem i vattnet. Men det tar en faslig massa plats att frysa bönor i vatten så frågan är om det hade blivit bra att torka dem men då kanske i mindre bitar?