Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: MekJohan skrivet 21 sep-15 kl 14:30

Titel: Krusbärssaft
Skrivet av: MekJohan skrivet 21 sep-15 kl 14:30
Jag fick en hel del krusbär i år på min krusbärsbuske så jag testade att göra saft, den blev jätte god!

Jag använde receptet på: [url=http://fredriksfrestelser.blogspot.se/2012/08/krusbarssaft.html]http://fredriksfrestelser.blogspot.se/2012/08/krusbarssaft.html (http://fredriksfrestelser.blogspot.se/2012/08/krusbarssaft.html)[/url]

Däremot värmde jag saften till 70grader för att få sockret att lösa sig bättre och sen så tappade jag upp det på varma flaskor, det kändes rätt att göra så men jag kanske är fel ute?


(http://i666.photobucket.com/albums/vv28/mekjohan/20150728_162243_zpserpvqytl.jpg) (http://s666.photobucket.com/user/mekjohan/media/20150728_162243_zpserpvqytl.jpg.html)

(http://i666.photobucket.com/albums/vv28/mekjohan/20150731_203429_zps6rhpr3rh.jpg) (http://s666.photobucket.com/user/mekjohan/media/20150731_203429_zps6rhpr3rh.jpg.html)
Titel: SV: Krusbärssaft
Skrivet av: javill skrivet 21 sep-15 kl 14:47
Sockret löser sig nog ändå så småningom men, det tar lite längre tid bara. Med konserveringsmedlet som är i receptet ska du inte behöva värma saften eller flaskorna. Gissar att en del vitaminer försvinner vid upphettningen. Fast så länge saften blev god kan det ju kvitta.  :)