Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Gilbert skrivet 18 sep-15 kl 12:22

Titel: Konserverade gula kantareller
Skrivet av: Gilbert skrivet 18 sep-15 kl 12:22
Kan man äta gula kantareller konserverade 2011?
Titel: SV: Konserverade gula kantareller
Skrivet av: kurt skrivet 18 sep-15 kl 13:28
Några konserveringsmetoder är:

    Burkkonservering
    Djupfrysning
    Fermentering
    Frystorkning
    Gravning
    Hermetisering
    Inläggning - inlagd sill
    Konserveringsmedel
    Rimning
    Rökning
    Saltning
    Sylta
    Syrning
    Torkning
    Vattenglaskonservering
Titel: SV: Konserverade gula kantareller
Skrivet av: Lena III skrivet 18 sep-15 kl 15:08
Du menar inlagda i ättikslag typ 1-2-3 lag, det hade jag gjort om de inte smakar illa.
Titel: SV: Konserverade gula kantareller
Skrivet av: Gilbert skrivet 18 sep-15 kl 16:02
Då åker de med i grytan!
Titel: SV: Konserverade gula kantareller
Skrivet av: Gilbert skrivet 19 sep-15 kl 07:55
Gräddstuvade, smakade kantarell.

Jag plockade bort några men lät resten rinna av och körde upp i 40% grädde och det blev kantarellsås med mums till hjortfilé.

Lantisar har plåtmage!