Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: Tittelitten1 skrivet 11 sep-15 kl 12:14

Titel: Smulig hårdost efter infrysning
Skrivet av: Tittelitten1 skrivet 11 sep-15 kl 12:14
Hur ska man göra för att hårdosten ska gå att hyvla utan att smula hela tiden efter en infrysning?
Kan man hälla i lite olja i en påse och vända osten där i några timmar?
Titel: SV: Smulig hårdost efter infrysning
Skrivet av: Vitis skrivet 11 sep-15 kl 13:06
Varför har du osten i frysen?
Titel: SV: Smulig hårdost efter infrysning
Skrivet av: kurt skrivet 11 sep-15 kl 13:24
Det går inte att undvika, man får undvika att frysa, eller använda den riven
Titel: SV: Smulig hårdost efter infrysning
Skrivet av: Tjalve skrivet 11 sep-15 kl 14:47
Ost med hög fetthalt klarar sig bättre än magra i frysen men man får räkna med ökad smulighet.