Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Övrigt om mat och recept => Ämnet startat av: Oskar 123 skrivet 12 aug-15 kl 01:44

Titel: Havregryn
Skrivet av: Oskar 123 skrivet 12 aug-15 kl 01:44
Hur gör man havregryn?
Titel: SV: Havregryn
Skrivet av: Gröfre Slissing skrivet 16 okt-15 kl 21:39
Hej!
https://sv.wikipedia.org/wiki/Havregryn

Hoppas att det duger!
Hälsning!
G S
Titel: SV: Havregryn
Skrivet av: Anders S skrivet 16 okt-15 kl 23:35
Kommentar till Wikipediaartikeln: I stort sett OK, men ångning är inte nödvändig. Den görs för att göra grynen mer lättkokta, men har vissa hälsomässiga nackdelar. Vilka kommer jag inte ihåg. Dock kanske det ska heta havreflingor om de inte har ångats?
Titel: SV: Havregryn
Skrivet av: kurt skrivet 17 okt-15 kl 05:36
Det finns ett fettnedbrytande enzym (lipas) i havre som man vill inaktivera med ångningen, annars härsknar de mycket fortare

DOI: 10.1006/jcrs.1993.1023
Titel: SV: Havregryn
Skrivet av: MissT skrivet 17 okt-15 kl 11:29
Fettnedbrytande enzym låter som något bra  ;D