Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: Kanin-Eva skrivet 10 aug-15 kl 18:29
-
Vi har odlat fänkål för första gången och är väldigt förtjusta i den. Jag förmodar att den inte låter sig lagras rå i jordkällare, eller? Mjölksyrajäst funkar nog men det är vi inte så pigga på. Kan man frysa den? I så fall förvälld? Skivad? Någon som har bra idéer och tips?
-
Kul att ni lyckades. Själv misslyckades min odling. Det var en tråd för nåt år sen just om att ta tillvara fänkål, testa sökfunktionen. Om jag inte minns fel så var den välfylld med tips.
-
Ja, självklart har frågan redan behandlats. Jag var lite för snabb där. I tråden http://www.alternativ.nu/index.php?topic=160215.0 (http://www.alternativ.nu/index.php?topic=160215.0) föreslår man att förvälla och frysa och även torka.
-
Men nu kanske det kommer in lite nya tips!
-
Ja, det är ju det jag hoppas på. Så fram med era fänkålslagringstips!
-
Jag wokar min fänkål med lite kokosolja och fryser in. Ibland blandar jag med purjolök eller gul lök. Sen när jag tinar i vinter blandar jag i riven apelsinskal och saft. Supergott! Funkar jättebra.