Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Mejeriprodukter => Ämnet startat av: MariaAnd skrivet 26 jul-15 kl 08:50

Titel: Chevré
Skrivet av: MariaAnd skrivet 26 jul-15 kl 08:50
Hittar inget recept på just Chevré.
Skulle önska en beskrivning från början till slut. Hoppas någon här kan hjälpa mig.
Titel: SV: Chevré
Skrivet av: Nymans skrivet 26 jul-15 kl 13:44
Jag antar att du menar chèvre. Hittade den här länken. http://fiascofarm.com/dairy/chevre.htm (http://fiascofarm.com/dairy/chevre.htm)
Titel: SV: Chevré
Skrivet av: macker skrivet 26 jul-15 kl 22:21
Jag gör såhär....
mjölk 20-22 grader,
 2-3 % mjölksyrakultur messofil och bara lite löpe.
Låt stå ca 24 timmar Ph 4.42 är optimalt.
Skopa försiktigt upp i höga Chevre formar, fyll på några gånger.
Låt stå i 2 dygn, ta sen ur formarna och salta osten runt om.