Alternativ.nu
Odling => Grönsaker => Ämnet startat av: Molly333 skrivet 17 jul-15 kl 21:53
-
Hej! Har fått "lära mig" att grönkål är bäst när den utsatts för en (eller två) nätters frost. Varför är det så? Visst måste grönkål (som jag älskar!!!) gå att använda innan den frusit?
Molly
-
Själklart är den ätlig med en gång, men den smakar bättre efter ett par dagars frost! Jag brukar småäta lite av de yttersta bladen och så kommer det nya i mitten.
-
Ju längre kålen står i landet ju större risk att nån annan äter upp den ;) Sen är det ju bra att den tål frost och kan en skydda den från rådjur och kaniner så kan den skördas tom under snötäcke.
Kålen behöver absolut inte frysas innan tillagning.
-
Finhackad färsk grönkål är mums i sallad!!
-
Har du en frys så går det väl att ordna rätt lätt?
-
Jo visst har jag frys...t.o.m. 2 ;D! Jag bara undrade om jag kunde börja "nalla" lite redan nu! Tack för svar! Jag ska prova mig fram!
Molly
-
En grönkål som passar väldigt bra att skörda blad av tidigt är palmkål. Jag brukar alltid förodla några plantor i mjölkkartonger just för att få extra tidig skörd.