Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: Skruttensmamma skrivet 21 jun-15 kl 19:38
-
Snart är det dags att plocka fläder och göra saft :) Har någon ett bra recept på fläderblomssaft utan citronsyra? Jag har tänkt frysa saften, så då borde den väl hålla sig ändå?
-
Du kan använda ekologiska citroner då dom är helt naturliga.
Så tillvida det inte beror på allergier.
-
Hejsan
Brukar använda vinsyra.
Men du kanske menar utan tillsats av någon syra på påse?
o:)
Själv så har jag släkt som är allergisk mot citrus.
Har men stor framgång tagit Mrs Burns CitronBasilika istället & / eller Rabarber.
Rabarbern blir härligt rosa
:)
Om man gör på the istället för vatten får man också en sommarsaft som släcker törsten mycket bra.
och honung kan man ju alltid använda - speciellt i saft där honung kan röras i och slippa högre grader.
-
Ja jag gjorde i helgen saft utan citronsyra, den står i kylen så jag kan inte uttala mej så mycket om det blev ett lyckat projekt.
Dock så läste jag fel i något recept där dom använde besprutade citroner och då skalade av det yttersta skalet, jag råkade tolka detta som att dom tog det skalet och lät ligga i när man kokar ihop sockerlagen, så det gjorde jag, sedan hällde jag detta över resten av citronerna och fläderblommorna.
Det luktade ju väldigt gott redan när jag gjorde sockerlagen med skalet från dom ekologiska citronerna så det skulle kunna bli ett mästerverk.
Ska avsmakas ikväll, då kommer domen.
-
Jag har inte använt citronsyra i årets saft dock flera citroner och en aning mindre socker än "vanligt". Det blev en fräsch och jättegod saft. Använder konserveringsmedel (flytande Atamon) efter för många bakslag med möglig saft. Kommer inte att frysa den i år men även när det varit i frysen så möglar den snabbt när det väl blivit upptinad.
-
Fryser in i 2l förpackningar, tar bara hälften så mycket socker. När vi tinar upp så får saften stå i kylskåpet +4 grader. Inget har möglat någonsin. Har bara citroner och lime i saften.
Får den stå i skafferi så möglar den.
-
Om ni kokar flaskorna eller kokar saften och häller på varma flaskor och har dom i ugnen till det har kommit upp i temp en stund.. har haft flädersaft i skafferiet i några år utan annat än färgen har blivit lite mörkare.. använder burkar annars när jag inte ids korka flaskor eller vaxa dom..
-
Förra året frös jag in flädersaft i tvåliterslådor (som det varit glass i). Den blir inte stenhård när den fryser utan man kan utan problem sleva upp en matsked koncentrerad saft till ett glas. Eller mer om man så vill. På så sätt behöver man inte tina saften för att kunna använda den.