Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: tommy f skrivet 07 jun-15 kl 11:15
-
Tjena!
Vart en miss då jag i torsdags plockade 3l maskrosor och slog kokande vatten över för att sedan hälla å blanda i jäskärl i fredags.. Bara det att jag inte hann få mitt jäskärl då och bladen har således legat i vatten sen i torsdags kväll. Antar att det bara Ärö hälla ut å slänga lr håller det sig tills imorn?
Mvh Tommy
-
Om du har plockat maskrosblad så kan det nog om inte annat bli bittert!
-
Lukta på ävjan och kolla så det inte börjat mögla, verkar det ok så kanske det går att använda. Jag undrar också om det inte är maskrosblommor du blötlagt, det ska helst inte vara något grönt alls med när en gör maskrosvin för även det lilla gröna som sitter under blomman ger en besk smak åt vinet, som inte är behaglig.
-
Tackar för svar, det stämmer bra att det var maskrosblommor jag lagt i blöt. Men jag kasserade dom, det får bli ett nytt försök vid rätt tillfälle istället :)
-
Vad är det för recept du har med bara 31 blommor? Jag gjorde maskrosvin för flera år sedan och minns att det skulle vara flera liter blommor. :)
-
Vad är det för recept du har med bara 31 blommor? Jag gjorde maskrosvin för flera år sedan och minns att det skulle vara flera liter blommor. :)
3l = 3 liter står det :)
-
;D