Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Drycker => Ämnet startat av: mrzwing skrivet 24 apr-15 kl 06:40
-
Hej
jag funderar på att experimentera lite med olika drycker och kryddningar.
så jag undrar vilja växter ute i den svenska floran kan man ha istället för humle men som har samma effekt för lagringen.
läste något om ljung på något forum men är inte säker om det var enbat för smaken eller om det har en bevarande funktion som humlen har.
/F
-
Enligt traditionen skall väl mjödet ha smaksatts med pors innan humlen kom hit.
Någon påpekade att det gör lite skillnad eftersom humle har en lugnande effekt och porsen inte har det (möjligen till och med tvärt om faktiskt) ;)
Porsens eventuellt konserverande egenskaper överlåter jag till någon annan att utveckla.
-
hmm Får tacka för den insikten, men kankse skall experimentera med ljung för smaksättning istället. :D
-
Googlar man pors+öl så får man en del intressanta resultat, verkar som en och annan fortfarande gör det faktiskt, du får läsa själv: https://www.google.se/#q=%C3%B6l+pors (https://www.google.se/#q=%C3%B6l+pors)
-
Hej.
Har gjort öl med pors bladen och tänkte även använda skvattram.
Men läste att pors och särskilt skvattram kan ge huvudvärk.
Så testade med pors bara först och tog nog lite för mycket, blev en öl som gav huvudvärk.
Och då räckte det med en öl inte fler.
Kommer nog göra med pors igen fast ta en mindre andel.
Ölet blev bra och gott men gav som sagt huvudvärk.
-
Hej.
Har gjort öl med pors bladen och tänkte även använda skvattram.
Men läste att pors och särskilt skvattram kan ge huvudvärk.
Så testade med pors bara först och tog nog lite för mycket, blev en öl som gav huvudvärk.
Och då räckte det med en öl inte fler.
Kommer nog göra med pors igen fast ta en mindre andel.
Ölet blev bra och gott men gav som sagt huvudvärk.
Det var inte så att alkoholhalten blev lite hög och det var den som gav huvudvärk? ;)
-
Blev 4.2% på porsölen. Efter längre tids lagring blev det väldigt gott men kunde bara dricka ett halvt glas.