Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: stellasmatte skrivet 29 mar-15 kl 17:36

Titel: Gäddrom
Skrivet av: stellasmatte skrivet 29 mar-15 kl 17:36
Någon som tar tillvara rommen från vårgäddor?  Hur gör ni, hur mycket salt?  Tacksam för tips.
Titel: SV: Gäddrom
Skrivet av: kurt skrivet 29 mar-15 kl 19:55
Frys framförallt:

http://helenaheltenkelt.com/2014/05/01/gaddrom-sa-har-hantera-du-den/ (http://helenaheltenkelt.com/2014/05/01/gaddrom-sa-har-hantera-du-den/)
Titel: SV: Gäddrom
Skrivet av: stellasmatte skrivet 06 apr-15 kl 16:00
Jag frös gäddrommen i en vecka, saltade sen med 3 gram salt /100 gram rom.  Lite hackad rödlök och peppar.  Fy fasiken så gott .