Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Grönsaker, vegetariskt => Ämnet startat av: LimJans skrivet 21 feb-15 kl 15:06
-
Förra helgen var vi och åt alla hjärtans dags-middag på en mysig restaurang som även har en delikatess-avdelning. Där köpte jag jättegod rödlökschutney :D
Problemet är att burkens innehåll har försvunnit i rasande takt och jag undrar därför om någon har tips på hur man kokar egen? Innehållsförteckningen är kort, rödlök, svartvinbärsjuice, rödvinsvinäger, lite pektin och svartpeppar typ.
-
Sök efter recept på rödlöksmarmelad, det är nog ett vanligare namn på det
-
Gjorde en improviserad grej idag, jag tror att det blev bra. :) Två rödlökar som strimlades tunt på mandolinen och fick svettas i lite rapsolja. På med svartvinbärssaft (koncentrerad) och en klick honung. Låt småkoka tills det tjocknar, smaka av med salt, vinäger och ev- mer honung och lite peppar.
Det skulle väl ha varit rödvinsvinäger, men det hade jag ingen så det fick bli vit. Sen hade jag i en slatt crema di balsamico också.