Alternativ.nu
Djur => Grisar => Ämnet startat av: makkomann skrivet 15 feb-15 kl 21:53
-
Jeg går med en tanke om å begynne med ekologiske griser for å levere til et lokalt slakteri.
Rådende forhold:
# Vi kan lite og har ingen erfaring med griser eller dyrehold generelt men min fru har vokst opp med å ha hester, mellom 3 og 8 og stallen hjemme.
# Vi har en liten gård med litt mark og skog, mulighet for å øke arealet til 20 - 30 hektar, 1/2 skog.
Vi har tenkt å gjerde inn et større område delvis skog delvis eng og bygge "hus" som grisene fritt kan gå inn og ut av året rundt.
Spørsmål, fråga. :D
Hva er reglene vi må følge for å få lov til å levere til slakt?
Vi tenker å prøve ett år først med feks ti griser og om det går bra øke til rundt femti.
Alle innspill mottas med takk
:D
-
Lite regler:
Först KRAV:s regler för KRAV-ekologisk djurhållning
http://www.krav.se/node/75388 (http://www.krav.se/node/75388)
Jordbruksverkets infosidor om grisar
http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/olikaslagsdjur/grisar.4.1cb85c4511eca55276c80001285.html (http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/olikaslagsdjur/grisar.4.1cb85c4511eca55276c80001285.html)
Om ni tänker er att ha Linderödssvin (de är populära utegrisar)
http://www.landtsvinet.se/ (http://www.landtsvinet.se/)
Lycka till :D !
-
Hei igjen. Takk for råd og lenker. Jeg leser i "Håndboken" der står det at man ikke kan ha griser like fritt som gjeter og sauer (får). Hvorfor er det slik?