Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: mel_m skrivet 21 dec-14 kl 10:43
-
Någon som har tips på hur jag kan tillaga komule?
Jag har två i frysen och tänker att det skulle kunna vara roligt att prova bjuda på, på julbordet. :)
Hittar inga recept på nätet. Bara på kinder. Men inte på själva mulen.
-
De har haft komule i något program av historieätarna som går på svt. vet inte vilket program, men det finns vara två säsonger ;) bara att kolla igenom på youtube!
-
Svaret kanske kommer lite sent, men i södra Tyskland är det rätt vanligt med komulesallad, som man oftast köper i charken. Kollade på Wiki, och det rör sig om kokt, rimmad komule som skärs mycket tunt. Sen gör man en vinägrett på olja, vinäger, lök, kanske inlagd gurka och kapris.
Länk: https://de.wikipedia.org/wiki/Ochsenmaulsalat
-
Sök på recept på älgmule. Det har sett någon gång i norrland och det borde vara samma tillagning på en komule
-
innehäller kolmule något annat än fett och bindväv?
-
innehäller kolmule något annat än fett och bindväv?
Kolmulen innehåller som dom flesta torskfiskar väldigt lite fett: under 1%.
-
Mulsylta kanske: http://epaper01.mmd.net/reader/?issue=14105;927ba4244c4e468bf6a0680e61aec9e0;72 (http://epaper01.mmd.net/reader/?issue=14105;927ba4244c4e468bf6a0680e61aec9e0;72)