Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Bröd => Ämnet startat av: Hallstrom skrivet 15 dec-14 kl 18:18

Titel: Pasta i bröd
Skrivet av: Hallstrom skrivet 15 dec-14 kl 18:18
Jag har just gjort en deg av korn, råg och havre, och upptäckte nu att jag har slut på vetemjöl.
Funkar det att blötlägga pasta och använda det istället?
Titel: SV: Pasta i bröd
Skrivet av: Gröfre Slissing skrivet 15 dec-14 kl 18:40
Hej!
Jag skulle tro att det skall gå bra! (Är alls icke expert, men vet att under kriget förekom detta!)

Hälsning!
G S
Titel: SV: Pasta i bröd
Skrivet av: Palindrom skrivet 13 jan-15 kl 15:27
Hej!
Jag skulle tro att det skall gå bra! (Är alls icke expert, men vet att under kriget förekom detta!)

Hälsning!
G S
i sverige? vilket krig? fanns ens pasta här då? :O
Titel: SV: Pasta i bröd
Skrivet av: Själv är bäste dräng skrivet 13 jan-15 kl 15:43
Det andra världskriget är väl det man tänker på i Sverige, det första är det inte så många som minns längre ;)  Makaronerna har förföljt oss länge  http://sv.wikipedia.org/wiki/Makaronifabriken (http://sv.wikipedia.org/wiki/Makaronifabriken)
Titel: SV: Pasta i bröd
Skrivet av: Palindrom skrivet 14 jan-15 kl 11:22
Det andra världskriget är väl det man tänker på i Sverige, det första är det inte så många som minns längre ;)  Makaronerna har förföljt oss länge  [url]http://sv.wikipedia.org/wiki/Makaronifabriken[/url] ([url]http://sv.wikipedia.org/wiki/Makaronifabriken[/url])

haha nej det är det nog inte många som minns!
Titel: SV: Pasta i bröd
Skrivet av: Gröfre Slissing skrivet 14 jan-15 kl 19:13
Hej!
Jo visst menar jag det andra världskriget!

Jag är av förkrigsmodell. (1939)

Makaroner var den enda variant som då fanns av det som nu kallas pasta ; fick nyss reda på att dessa också var ransonerade, så det kanske var "överbliven mat" som försvann i degen.
"Makronarr" hette det här i Småland!

Damerna iblandade således stundom  makaroner i degarna, gissningsvis efter det att makaronerna kokts/kokats eller åtminstone blötlagts.

Hälsning!
G S