Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Znibban skrivet 12 dec-14 kl 13:52

Titel: Vildsvin på mörning börjar lukta
Skrivet av: Znibban skrivet 12 dec-14 kl 13:52
Har ni något knep på vad man kan göra om kött börjar lukta lite surt?
Det är vildsvin och vi skulle nog ha tagit om hand det i går men har inte haft tid.
Kan man tvätta med ättika eller hur gör man för att rädda det?
Titel: SV: Vildsvin på mörning börjar lukta
Skrivet av: bo_i_dala skrivet 12 dec-14 kl 19:46
Hej!

Det som surnat får du nog kasta :(

mvh
Titel: SV: Vildsvin på mörning börjar lukta
Skrivet av: Weasel skrivet 12 dec-14 kl 20:50
Skär bort det som blivit surt. Salta och rök.

Har det bara blivit lite ludet kan man tvätta med saltvatten.
Titel: SV: Vildsvin på mörning börjar lukta
Skrivet av: Blekslättens Gård skrivet 13 dec-14 kl 06:45
Det är fett som har surnat så stycka genast och tvätta med ättika.Det kommer att bli mört och fint kött.
Titel: SV: Vildsvin på mörning börjar lukta
Skrivet av: Znibban skrivet 13 dec-14 kl 09:32
Phu, det var inte så farligt...när vi flyttade in det i köket så luktade det inte surt alls.
Jag tvättade för säkerhets skull av det med utspädd ättika. Vi skar grytbitar av det mesta och kniven bara sjönk ner i köttet.
I går kväll åt vi ugnsstekta revbensspäll och de var lite sega med smaken var superb.
Vilken tur och nu ligger allt (utom en skinka som marineras) i tryggt förvar i frysen.
God Jul!
Titel: SV: Vildsvin på mörning börjar lukta
Skrivet av: Ex. skrivet 13 dec-14 kl 10:07
Förkoka revbensspjällen innan du ungssteker, eller kör i ugn på 100 grader i 6-7 timmar.. då blir dom inte sega  :)
Titel: SV: Vildsvin på mörning börjar lukta
Skrivet av: Znibban skrivet 15 dec-14 kl 09:22
Förkoka revbensspjällen innan du ungssteker, eller kör i ugn på 100 grader i 6-7 timmar.. då blir dom inte sega  :)

Då vet jag.... stoppar dem i Sous vide apparaten, har gjort det en gång med vanliga grisrevben, det blev fantastiskt gott. Efter det grillades dem.
Trodde inte de skulle vara sega för när jag skar upp grytbitar av resten av vildsvinet, så gled kniven igenom köttet med lätthet. Det kändes jättemört.