Alternativ.nu

Övriga ämnen => Jakt och fiske => Ämnet startat av: kerv Jenok skrivet 25 okt-14 kl 00:03

Titel: köttkvalite på eftersök
Skrivet av: kerv Jenok skrivet 25 okt-14 kl 00:03
Hur är det med att äta köttet från ett stressat eftersök, kan köttet bli dåligt på nåt sätt förutom smaken?

Någon sa till mig att stresshormonet var ohälsosamt att få i sig. försöker googla men utan framgång.



Titel: SV: köttkvalite på eftersök
Skrivet av: kurt skrivet 25 okt-14 kl 04:41
Nej, köttet blir inte i sig själv giftigt på något sätt. Det stressas tusentals slaktdjur varje år! Däremot kan hållbarheten försämras pga att det inte håller vätska och det i sin tur kan ge näring åt bakterier som finns på köttet.
Titel: SV: köttkvalite på eftersök
Skrivet av: sonja på slätten skrivet 25 okt-14 kl 08:36
Jag minns något som det talades om en gång i tiden:  PSE-kött.   Pale,  Soft,  Exuding.   En följd av stress i  samband med slakt.