Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Wildvittra skrivet 17 okt-14 kl 11:11

Titel: göra påläggsskivor av kalkon?
Skrivet av: Wildvittra skrivet 17 okt-14 kl 11:11
Ska slakta lite kalkoner i helgen hade vi tänkt. Undrar nu hur vi går till väga om vi vill göra eget pålägg av kalkon? Tunna skivor kokt kalkon typ som de som finns i mataffärer. Nån som testat?
Titel: SV: göra påläggsskivor av kalkon?
Skrivet av: Byracka skrivet 17 okt-14 kl 14:13
Med reservation för att jag inte har smakat på kalkonpålägg från affären.
Jag skulle ta en bröstfile, salta den med 10-15 gram salt per kilo. Låta den ligga ett par dagar för att låta köttet genomrimmas för att sedan varmröka köttet i ett par timma tills innertemperaturen blir 72 grader.

Vill du ha kokt pålägg gör du samma sak men sjuder istället, bra kryddning i spadet är lök, morötter, selleri, lagerblad, peppar och örtkryddor efter smak. Glöm inte salt i spadet eftersom du annars lakar ur saltet i köttet.
Spadet går sedan bra att använda till köttsoppa eller ärtsoppa.
Titel: SV: göra påläggsskivor av kalkon?
Skrivet av: Wildvittra skrivet 17 okt-14 kl 15:34
Med reservation för att jag inte har smakat på kalkonpålägg från affären.
Jag skulle ta en bröstfile, salta den med 10-15 gram salt per kilo. Låta den ligga ett par dagar för att låta köttet genomrimmas för att sedan varmröka köttet i ett par timma tills innertemperaturen blir 72 grader.

Vill du ha kokt pålägg gör du samma sak men sjuder istället, bra kryddning i spadet är lök, morötter, selleri, lagerblad, peppar och örtkryddor efter smak. Glöm inte salt i spadet eftersom du annars lakar ur saltet i köttet.
Spadet går sedan bra att använda till köttsoppa eller ärtsoppa.

Tack för svaret!  :D