Alternativ.nu
Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Wildvittra skrivet 17 okt-14 kl 11:11
-
Ska slakta lite kalkoner i helgen hade vi tänkt. Undrar nu hur vi går till väga om vi vill göra eget pålägg av kalkon? Tunna skivor kokt kalkon typ som de som finns i mataffärer. Nån som testat?
-
Med reservation för att jag inte har smakat på kalkonpålägg från affären.
Jag skulle ta en bröstfile, salta den med 10-15 gram salt per kilo. Låta den ligga ett par dagar för att låta köttet genomrimmas för att sedan varmröka köttet i ett par timma tills innertemperaturen blir 72 grader.
Vill du ha kokt pålägg gör du samma sak men sjuder istället, bra kryddning i spadet är lök, morötter, selleri, lagerblad, peppar och örtkryddor efter smak. Glöm inte salt i spadet eftersom du annars lakar ur saltet i köttet.
Spadet går sedan bra att använda till köttsoppa eller ärtsoppa.
-
Med reservation för att jag inte har smakat på kalkonpålägg från affären.
Jag skulle ta en bröstfile, salta den med 10-15 gram salt per kilo. Låta den ligga ett par dagar för att låta köttet genomrimmas för att sedan varmröka köttet i ett par timma tills innertemperaturen blir 72 grader.
Vill du ha kokt pålägg gör du samma sak men sjuder istället, bra kryddning i spadet är lök, morötter, selleri, lagerblad, peppar och örtkryddor efter smak. Glöm inte salt i spadet eftersom du annars lakar ur saltet i köttet.
Spadet går sedan bra att använda till köttsoppa eller ärtsoppa.
Tack för svaret! :D